2013. augusztus 21., szerda

Készen vagyok a csipke résszel :)

Az elmúlt néhány napban elég elfoglalt voltam ( matekból korrepetálom anyum egyik volt munkatársának a lányát - nagyon kis aranyos; szépen haladunk, kéretik neki drukkolni 26-án ;)  :3), így egy kicsit döcögősebben haladt a munka, de haladt :) (igyekszem képekkel prezentálni ;)

 Lenne néhány apróság, a mintával kapcsolatban, amit mindenképpen meg kell osztanom, mint észrevétel:
  • közel sem annyira macerás, mint ahogy elsőre tűnik, sőt, a mintakötést kifejezetten élveztem :)
  • amint rááll az ember szeme, látni, mi hova, legfőképpen miért kerül
  • eddig találtam 2 sort, ahol el kellett térjek a mintától: 7. és a 9. sor legvége. A minta úgy írja, hogy a zárójelben lévő részt ismételgessem az utolsó öt szemig, utána a záró formáció jön. Igen ám, de nekem akárhányszor néztem át a sort, sehogy sem jött ki a minta úgy, hogy végig érjen a formáció, majd zárórész, a mintadarab közepénél elfogyott a szem. Nem kell pánikolni, ott ahol megakad, abba kell hagyni, é csinálni a sorzáró szakaszt. Ki fog jönni a minta. Kipróbáltam :) 
Egyébként a folytatást úgy tervezem, hogy kötök még egy szakaszt ezzel a szép, sötétlila színű fonallal, majd közép lilával egy újabb szakaszt, ezután halvány lila  színnel, megint közép lila, a többi szintén sötét lilával készül. Huginak nagyon tetszik az ötlet :D Remélem, szívesen viseli majd :)
Juj, még valami: eddig 125m fonal fogyott el. (1db 50gr-os, 4-es fonal )

ps.: a formázás még mindig nem az erősségem ^^'

    2013. augusztus 16., péntek

    Formát önt a minta :3

    Olyan boldog vagyok, hogy szépen haladnak előre a sorok  :) A dolog további szépsége, hogy már ilyen relatíve kevés sorból is látszik, mi lesz belőle.
    Igazság szerint, elég nehézkesen fogtam neki ennek a sornak, mert ijesztően sok szemmanipulációt tartalmaz, de ha megvan a logikája, akkor szépen halad (igyekszem prezentálni ^^ ) .
    Azon gondolkodom, hogy megpróbálkozom videósegédlettel :) Jelentkezem , amint megvan :)

    2013. augusztus 14., szerda

    Anyának varrtam :3

    Az elmúlt időszakban igencsak felszaporodtak a csajokról rám maradt szétkopott farmerek. Javítani már nem lehet (próbáltam, de atomjaira hullik, ahol már szétment, foltozva még csak-csak üzemképes, de úgy meg egyikük sem veszi fel szívesen...) , kidobni sajnálom... biztos ismerős ez másnak is.

    A táska teste a farmer szárából, a körbefutó gombos díszítés a nadrág derék részéből készült. Bélelt, húzózárral ellátva :)
    Ha van rá igény, tudok feltenni szabásmintát :)

    Haladok. Lassan, de biztosan XD

    Nos, legutóbb ígértem képeket. Vannak, de még nem túl látványosak.

    Végül is egy 120 cm-es körkötőtűre költöztettem át a felszedett szemeket. Szűkösen, de elfér ( azért, ha találtok hosszabbat, jobb; még akkor is, ha a kötés végére a szemszám feleződik)  A másik: Dolgoztatok már szemjelölőkkel? Nekem ez az első alkalom, hogy a minta ír ilyesmik használatát, de engem fenemód zavarnak... :S El is hagytam őket annak rendje és módja szerint... majd estére kiderül, mennyire volt jó ötlet XD

    Jelenleg úgy állok, hogy túl vagyok a 2. soron. Jól követhető, számolható.A minta a kendő aljával indul,
     a ( slip1-p2tog-psso) formáció pedig a kendő alján lévő kis csücsköket hivatott kialakítani :) Már kezdem átlátni, mi miből lesz :)


    2013. augusztus 6., kedd

    Nekifogtam. :)

    Az első dolog, amit szeretnék leszögezni a kendőmmel kapcsolatban, egy észrevétel: nem elég hozzá a 80cm-es damil... mármint a körkötőtűről beszélek XD
    Szemfelszedés-ügyileg 200szemnél tartok, és már most végigér a kötőtűm damil részén. Kell keressek egy hosszabbat ^^'
    Amint megvan, jelentkezem képpel :)

    2013. augusztus 5., hétfő

    Alma Ella shawl

    Alma Ella shawl
    Alma Ella
    A napokban beszélgettünk a csajokkal, hogy ugyan még látszólag fenemód messze van a karácsony, mint olyan, de mivel kendőben gondolkodom mindannyiukkal kapcsolatban... ahhoz meg azért idő kell, akárhogy is nézem.
    A mintát Eri választotta... kicsit csaltam, mert eleve olyan mintákat mutogattam neki, amiknél láttam rációt a megvalósításra.. :3 A  nehezítés, hogy angolul van.. úgyhogy a reggeli lendülettel elküldtem Krisztának (Kryx) pdf-ben , hogy mégis, mit szól hozzá, nameg, tud-e segíteni dekódolni XD Tud! Hál' Istennek :)  Küldött egy nagyon klassz táblázatot, feltöltöm ide is, mielőtt szublimál a gépemről XD



    2013. augusztus 3., szombat

    Spearmint Tea... in progress

    Szépen alakul a kötésem :)
    Ami nagyon tetszik benne, az a minta egyszerűsége; nem követel túl nagy odafigyelést. :) -simán tudok mondjuk TV-t nézni közben) Az egyetlen pont, ahol nagyon oda kellett koncentrálnom, az az "eek" rész, - nekem újdonság, nem csináltam még sosem ilyen szemkombinációt - viszont, nagy segítségemre volt a kötésmintában lévő link, ami egy videó-segédletet rejt ;) Kötéssegédlet videó (eek)
    Még szűkségem van 1-2 napra, hogy tudjam prezentálni a csipkerészt, hogy hogyan is néz ki közelről... addig viszont megmutatom, hogy állok :)

    (Hát,  ezt még gyakorolnom kell... ha megveszek, sem sikerül szépen egymás mellé rendeznem a képeket, pedig olyan jó lenne...:3 Azért igyekszem :) )
    Minden esetre, mellé írni sikerül, ez is haladás. Visszatérve a kendőre, ami a csipke mintában nálam rendszeresen lemaradt, az az 'eek'- előtti ráhajtás. Úgyhogy volt is miatta egy kis bosszúságom, vissza kellett fejtenem, hogy korrigálni tudjam. A képeken a már a sikeres kivitelezés látható :) *Boldogság*
    Mára ennyi. Rövidesen jelentkezem újabb képekkel :)