2013. szeptember 28., szombat

Knitting Abacus -Tutorial

Hú, már nem tis tudom mióta szeretném ezt a "tutorialt" nektek megmutatni...
Az a helyzet, hogy ez életem első PhotoShop-os próbálkozása; elég nehezen is szántam rá magam, hogy elkészítsem. Ebben a témában a Hugi a profi, viszont ő elég feledékeny..., én meg már nem győztem tovább várni; úgyhogy kísérletezgetve a gombokkal, ezt alkottam :3 Remélem, követhető.

Knitting Abacus ötlete nem saját, a képen látható kivitelezés annál inkább. Egyik alkalommal valamelyik kötős oldalon bóklászva akadtam rá az eszközre, és elkezdtem azon agyalni, hogyan lehetne mindezt kivitelezni házilag. Íme a végeredmény:

Nagyon praktikus,hiszen mindig késznél van; kipróbáltam, nálam abszolult bevált.
A gyöngyöket horgolófonalra fűztem, így nem merev, könnyen idomul a csuklóhoz, és elég erős is, hogy bírja a strapát. A rögzítést szalaggal oldottam meg (nekem sajnos fém allergiám van, így a kapcsok részemről kilőve ), a szalagok végeit átlátszó körömlakkal zártam le, így nem fok foszlani.
Többféle kötőtűvel teszteltem, a gyöngyök könnyedén elcsúsznak a keresztbe futó szálakon.
A két sort nem szűkséges egymáshoz rögzíteni (próbáltam olyan verziót is, nekem nem nagyon üzemelt, a keresztbe futó plusz szál akadályozta a gyöngyök mozgatását. Így a két sor külön van, nem zavarják egymást )  :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése